laupäev, 29. oktoober 2016

Jana Naudi "Vaadates Tulevikku. Kristlase vastutus valimiste eel ja ajal."

 
Ühel tööpäeval lasteaias, seisin ühe töökaaslasega õues lapsi valvates ning jutt läks Mustamäel kerkivate uute hoonete valmimise peale. Ühe ühiskondlikult väga olulise hoone valmimine on planeeritud 2017.aasta sügisesse.
Kuna ma olen Tallinnas elanud viimased 16.aastat ja töötanud Tallinna Linnavalitsuse alluvusse kuuluvas asutuses, siis olen päris lähedalt kursis Keskerakonna juhtimisstiili ja mainekujunduse "illusiooni loovate" nippidega.
Kui mu lasteaia töökaaslane siis mainis, et see teatud hoone valmib järgmise aasta sügiseks, siis koheselt mõtlesin sellele, et kas valimised on tulemas, sest eelmiste valimiste ajal oli Tallinnas "ootamatult" palju erinevaid ehitisi jne. mida pidulikult "avamas käidi".,Ja sellest "paraadist" lähtuvalt olen ma õppinud juba natuke prognoosima asjade arenguid. Mitte ennustama, vaid teatud loogikat kasutades ette nägema, prognoosima, mil viisil mingeid asju korraldatakse ja läbi viiakse.
Ja kui kontrollisin järgi, siis tuligi välja, et 2017.aasta 15.oktoobril on Kohalike Omavalitsuste valimised.
Selleks kõigeks käib nähtavas ja nähtamatus suur ettevalmistus juba praegu.
 


Jälgides praegu Ameerika Ühendriigi presidendivalimiste pika kampaaniaaja lõpufinishit ja kuulates erinevaid Jumala sulaseid, kuidas nad õpetavad kristlasi võtma vastutust ning andma oma häält lähtuvalt südametunnistusest, siis järjest enam räägitakse sellest, et me ei saa vaadata isikule, inimese sümpaatiale, vaid käes on aeg vaadata platvormile, mida see isik esindab.
Aeg on käes, et mitte valida inimesi isikliku sümpaatia alusel, vaid tõesti olla Jumala ees kõigi nende meie vastutust puudutavate asjadega. Meil on vaja süveneda. Meil on vaja tutvuda. Meil on vaja vaadata mööda ilusast loosungist ning tajuda ära "platvorm", mida erinevad isikud esindavad.
Kui vaadata sõna "platvorm" tähendust, siis saab välja tuua sellised märksõnad põhimõtete kogum, väärtushinnangute süsteem; tegevuste strateegia jne.
Meile kristlastele loomulikult meeldiks, kui kandideeriksid ema Theresa või Billy Grahami sugused inimesed, aga me ei saa elada "illusioonides" ning me ei saa otsida vabandusi, et meile antud vastutusest kõrvale hiilida.
Üks Jumala sulane hiljaaegu ütles: "Sinu hääl valimistel on Jumala antud vastutus ja seeme, mis toodab keskkonda, kus Sa tulevikus elad."
Ma lisaksin sellele "Meie palved Jumala armutrooni ees on tee rajajad südamelt õiglaste ja Jumala poolt üles tõstetud naiste ja meeste jaoks! Meie tänased palved võivad sillutada teed järgmise aasta kohalike omavalitsuste valimiste jaoks Jumala täiusliku plaaniga kooskõlas oleva stsenaariumi esile tulemiseks"


Ma olen südamest rõõmus, kui ma näen, et kuu aega enne valimisi kristlased mobiliseeruvad, paastuvad ja palvetavad!
Aga ma usun kogu südamest, et aeg on käes selleks, et Jumal tahab anda meile teada asju enne, kui need üldse arenema hakkavad.
Ma usun, et Jumal on jagamas meile tänasel päeval tarkust ja võimekust näha kaugemale ja pikemas perspektiivis. Et Jumala rahvas saab Jumalalt nii palju armu ja soosingut, et õigeaegselt astuda vajalikke samme, et Jumala Kuningriik tuleks esile ja Jumala täiuslik plaan sünniks meie armsal Eestimaal jne.
Jumala rahvana võime me rõõmsalt emmata seda vastutust, mis Tema on meile andnud, olles kindlad veendumuses ja usus, et Tema annab meile vajaliku tarkuse ja armu ja eristusvõime. Et Ta varustab meid kõige vajalikuga, et teha Tema tahet ning tuua austust ja au Tema nimele.
Et Jumala rahvas õpib vaatama tulevikku palju suuremas  perspektiivis kui 1 kuu. Et me otsime seda tarkust, sest me armastame meile antud maad, väikest Eestimaad. Et me peame kalliks seda rahvast, keda Jumal Oma Pojas tahab anda meile päranduseks.
Et me otsime Jumala tarkust nendes asjades, mis puudutavad valimisi ja valitsejaid, sest me tahame kogu südamest austada Jumalat järjest rohkeneval moel
 
KIRJAKOHAD: 1 Tim. 2;: 1-8;  Aamos 3: 7; Jesaja 42: 9
 
 
Jana Naudi 29.10.2016
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar