pühapäev, 22. jaanuar 2017

Jamie Rohrbaugh „ Peidetud Armsad, Tõuske Jesaja 49 Volituses!“


 

 
Paljud Jumala sõdurid on olnud peidus. Sa oled elanud teadmisega, et Sa oled loodud palju enama jaoks, aga tundub, justkui Sa ei saa välja Sind varjava eesriide tagant. Aga nüüd, armsad peidetud, on käes aeg, et tõusta Jesaja 49 volituses!

Jesaja 49 Volitus sisaldab endas 11. prohvetlikku muutust ja kinnitust, mis algselt anti Kristusele. Aga praegusel ajal rakenduvad need põhimõtted võrdselt ka Kristuse Ihu üle. Kui Sa oled igatsenud korda saata suuri asju Kristuses, sest Sa tead, et Jumal on Sind selleks kutsunud, siis siin on 11 muutust ja kinnitust, millest Jumal räägib Sulle just praegu:

Jesaja 49 Volitus

1. Jesaja 49:1: Isand tahab Sind veelkord kinnitada selles, et Ta on Sind kutsunud juba emaüsast alates.

Isa, Jumal, tahab Sulle meelde tuletada seda, et Ta on Sind alati tundnud  ja teadnud Su nime. Ta on Sind tundnud igavesest minevikust alates ning Ta pole Sind unustanud ega Sinust mööda vaadanud. Ta vormis Sind emaüsas just praeguse ajastu tarvis.

Sinu elul on eesmärk ja tähendus. Ajastus on Su elus kõige tähtsam. Ja Isa, Jumal, teab täpselt, kus Sa täna oled ja kes Sa täna oled. Jumal teab täpselt kõigest sellest, mis on praegu toimumas Sinu elus.

2. Jesaja 49:2: Ometi on paljud Teist tundmas end peidetuna, kellest minnakse mööda: Sul on tunne, et keegi ei näe ega väärtusta Sind.  

Paljudel juhtudel ei ole see „ainult Sinu mõistuses“. Inimesed pole Sind tõesti näinud vaimu silmadega ning nad pole Sind tõesti väärtustanud nii, nagu Sa seda väärid. Aga väga oluline on see, et Sa mõistad, et Sa pole ainus, kes end niimoodi tunneb. Jeesus Ise, kelle jaoks see peatükk algselt kirjutati, tundis end peidetuna….sest Ta oligi Peidetud.

Jeesus oli noole sarnaselt peidetud Jumala nooletuppe. Jumal peitis Omaenese Poja Oma nooletuppe ja hoidis Teda seal, inimestele nähtamatuna, kuni õige ajani. Ja siis ettemääratud ajal võttis Isa Jeesuse Oma nooletupest välja ning tulistas Ta välja nagu noole Tema saatuse sisse.

Sina Oled Olnud Samal Moel Peidetud

Olla peidetud on tähendanud rahulolematust ning Sa oled tundnud, et see peidus olemine on olnud ebaõiglane. Aga Isa Jumal tahab, et Sa teaksid seda, et Ta küpsetab parimaid asju kõige kauem.

Mis on parem: Kas süüa asju, mida on hoitud marinaadis ühe tunni või süüa asju, mida on hoitud marinaadis kolm päeva? Kolmepäevane marinaad on parem, sest marinaadi imbumiseks on olnud piisavalt aega, et kõik erinevad maitsed seguneksid tervikuks. Samal moel on Jumal hoidnud Sind aeglaselt marinaadis kõigi nende aastate jooksul.

Sa oled nii paljudel kordadel tahtnud välja tulla sellest peidetud paigast. Sest Sa oled teadnud, et Sa suudad tegutseda väljaspool sama hästi nagu teised Sinu ümber. Aga Jumal tahab, et Sa teaksid, et Sa pole loodud teiste inimeste sarnaseks, kes Su ümber on. Ta vajab seda, et Sina lähed KÕRGEMALE, et Tema valitsusala suureneks siin maa peal. Ja pea meeles seda, et parimate asjade küpsetamine võtab kõige rohkem aega.

Jumal on Peakokk. Ta on Sind küpsetanud kaua, aga nüüd on Ta valmis Sind välja võtma Oma nooletupest ning tulistama Sind otse Sinu saatuse sisse.

3. Jesaja 49:3-4: Samuti tahab Isa seda, et Sa teaksid, et Ta nimetab Sind Oma sulaseks. Ta tahab just praegu Sulle kinnitada, et Tema saab austatud Sinu sees

Sa oled tihti tundnud, et Su töö on läinud otsekui tühja. Sa oled olnud meeleheitel selle pärast, et Sa oled kogu oma jõu kulutanud Jumala heaks, aga ette pole mitte midagi näidata. Aga hoolimata sellest oled Sa Jumalast väga kõvasti kinni hoidnud. Sa oled uskunud ja usaldanud Teda lõikuse osas, isegi siis, kui Sa pole näinud mitte mingit lõikust oma füüsiliste silmadega.

Aga armsad, Jumal austab Teie järjekindlust. Ta näeb Sinu ustavust. Ja Ta tahab täna Sulle kinnitada: Sinu töö ei ole läinud tühja. Ta SAAB olema austatud Sinus, ja Ta peab Sind väga kalliks. Sa oled Tema armastatud laps, ning Sa oled väga väärtuslik, Sa oled väga kasulik sulane Tema jaoks. Ta austab Sind ning Ta hindab kõrgelt Sinu teenimist.

Jumal Annab Sulle Suuremaid Ülesandeid

4. Jesaja 49:5-6: Kuna Sa oled olnud ustav, siis Jumal annab Sulle nüüd suuremaid ülesandeid.

Issi Jumal on alati mõelnud sellest, et Tal on kavas Sind kasutada selleks, et tuua Oma rahvast tagasi Tema juurde. Tema käsi on alati olnud Sinu peal.

Sina oled eelnevatel aegadel mõelnud, et Sa jõuad ainult ühe inimgrupini. Aga nüüd on Isa Sulle ütlemas, et Sinu esimene ülesanne oli liiga väike. Sa ei teadnud seda, aga Tal on Sinu jaoks kogu aeg olnud varuks paremad asjad ning Ta on nüüd andmas Sulle suuremaid ülesandeid.

Sinu jumalik ülendamine laieneb nüüd maailma otsteni!

Eelolevatel päevadel Sa avastad, kuidas Sinu vaateväli suureneb. Ja see visiooni laienemine on Jumala käest. Sa avastad, kuidas Sinu eelnevad piirangud eemaldatakse ning eelmised tegutsemispiirid kustutatakse. Sinu sõnum ja tunnistus jõuavad maailma otsteni ning Sa demonstreerid Jumala päästet- Tema Yeshuat, Jeesust- kogu maailmas.

Laul 2:8: "Küsi Minult, ja Ma annan paganad/ rahvad Su pärandiks ning ilmamaa otsad Su omandiks!“

5. Jesaja 49:7: Päevad, mil Sind põlastati ja jälestati, on möödas.

Inimesed on kukkunud läbi selles, mis puudutab Sinu nägemist Vaimust juhitud perspektiiviga. Nad on näinud ainult loomulike silmadega ning seetõttu on nad täielikult ebaõnnestunud, et näha Sind Jumala silmadega. Aga hoolimata sellest oled Sa jätkanud nende teenimist, kes on olnud autoriteedid Sinu üle. Sa oled ustavalt teeninud kellegi teise suurt visiooni, mis on olnud osa Kuningriigi plaanist.

Isa tahab, et Sa teaksid, et Ta soovib Sind austada. Oma uues ülesandes liikudes hakkad Sa nägema, kuidas need, kes on autoriteedi positsioonidel, hakkavad Sind kuulama, sest Isa Võidmine ja Auhiilgus on Sinu üle nii reaalselt kogetavad. Jumal austab Sind mõjuvõimuga Kristuse heaks. Tema heakskiidu tempel on silmnähtav kõigile, kes Sind tähele panevad.

Sinust Saab Vaimne Isa Või Ema

6. Jesaja 49:8-9a: Jumal annab Sind nüüd Oma rahvale kui Oma Kingituse. Sinust saab vaimne isa või ema.

Isa on kuulnud Sinu hüüdeid ning nüüd Ta annab Oma rahvale Sind isiklikult kui Oma kingituse. Sa arvad, et see on üleolev ja uhkust täis suhtumine niimoodi mõelda, aga see pole nii. Issi, Jumal, on Sind vorminud Oma käte vahel kogu selle aja väga eriliselt, et Sinust saaks kingitus Tema rahva jaoks.

 

Jumala kingitusena, Tema lepingu kinnitusena Oma rahvale, on Sul 4 ülesannet:

• Tuua taastust kogu maale;

• Anda välja vaimne pärandus, mis on siiani olnud hüljatud ning kasutamata- inimesed hakkavad oma pärandust üles korjama ja seda uuesti kasutama;

• Anda korraldus nendele, kes on pimedusega seotud, tulla valguse, vabaduse ja Kristuse rikkuse sisse, mille pärast Tema suri, et anda see meile;

• Aidata neid, kes on olnud peidetud, TÕUSTA ÜLES ning haarata adrast kinni, et astuda täielikult Jumala kutsumise sisse.

Kõiki neid asju teevad vaimsed isad ja emad. Jesaja 49: 8-9 salmid kirjeldavad jüngrite kujundamist, mida ka Jeesus tegi, mis on oma olemuselt isadus (ja emadus).

SINUST saab vaimne isa või ema. SINA tõused, et tõsta üles igat inimest, keda saad, tema vaimse päranduse sisse. Sina hakkad julgustama, varustama ning Jumala rahvast üle ehitama, et nad käiksid ja elaksid valguses. See on SINU ülesanne.

7. Jesaja 49:9b-12: Kui Sa lähed välja, et täita oma ülesannet, siis võid olla kindel Jumala varustuses.

Kui Sa siis töötad selleks, et tõsta inimesi üles, et nad astuks oma päranduste sisse, siis Jumal varustab Sind kõige heaga. Ta toidab Sind kõige rikkalikemas paikades. Sul on olemas kogu turvalisus ja varustus, mida Sa vajad, sest Jeesus Ise, kõigi lammaste Karjane, juhib Sind ja hoolitseb Sinu eest. Ja kui Isa, Jumal, juhib Sind edasi oma kõrgetel teeradadel, siis Sa avastad, et Sind hakkavad järgima inimesed kohtadest, kust Sa eales ei arvanud.

Jumala Arm ja Leping

8. Jesaja 49:13-16: Sa hakkad nägema, kuidas Jumala armu ja lepingu reaalsed ilmingud hakkavad esile tulema Sinu elus.

Armsad, Te olete eelnevatel aastatel näinud palju vaeva ja katsumusi. Aga nüüd me oleme sisenemas ajajärku, kus Jumal Oma lepingu tõttu, mis Tal on Oma rahvaga, hakkab ilmutama Oma Armu ilminguid ja demonstratsioone. Me hakkame seda kõike nägema oma eludes.

Laul 106:44-46: "Aga Ta vaatas nende kitsikusele, ja kui Ta kuulis nende halisemist, siis Ta mõtles oma lepingule nendega ja Ta kahetses oma suurt heldust mööda ning laskis neid leida halastust nende kõikide ees, kes nad olid vangi viinud!“

Apostel Dutch Sheets õpetab Kristuse Ihu, et leping ja arm käivad käsikäes. Ja meie, Jumala rahvas, pole teiste inimeste sarnased, kellel pole lepingut. Sest meid on liidetud Jumala lepingusse Aabrahamiga läbi Kristuse, meil on seetõttu ligipääs kogu väele, varustusele, kaitsele ja armule, mida see Leping sisaldab ja endas kannab.

Nii et rõõmutse! Las rõõmutsemine ja laulmine murrab välja Sinu südamest ja kogu Sinu elus ning hüüa Jumala armu järgi, mida kannab endas Tema leping.

9. Isand ei anna  meie suhtes mitte kunagi alla, ning meie ei peaks andma alla mitte kellegi suhtes.

Kui Sa lähed läbi sellest protsessist, mil Sinust saab vaimne isa või ema, siis Su elus võib ette tulla hetki, kus Sa murrad pead selle üle, kas Sa peaksid lööma käega mõningate inimeste ja situatsioonide suhtes. Ja mis on vastuseks sellele küsimusele? Ei.

Jumala Sõna ütleb, et Ta ei unusta meid eales, sest me oleme Tema lapsed. Me oleme kirjutatud Tema peopesasse. Samal moel, nagu meid on kutsutud saama kõikides asjades Kristuse sarnaseks, ei tohiks me alla anda mitte kellegi suhtes.  Me ei tohiks ka „kõige pisemat“ unustada. Mõned inimesed, kes "soovivad head“, võivad Sind veenda selles, et tuleks eemale kõndida teatud inimestest, aga ära kuula neid.

Usu vankumatult oma poegadesse ja tütardesse. Armasta neid järjekindlalt ja tingimusteta. Jumalal on täpselt sellise meelsusega süda meie suhtes ning selline peaks olema ka meie armastav süda teiste suhtes.

Sinu Lapsed Tulevad Koju!

10. Jesaja 49:17-23: Paljudel Teist on ekslevad lapsed (nii loomulikult kui vaimselt) ning Sa murrad pead, kas nad iial tulevad tagasi.

See ei tähenda, et Sa kahtleksid Jumala võimekuses tuua neid tagasi. Pigem oled Sa endalt küsinud: „Kas minu lapsed valivad selle, et nende suhe Jumalaga saaks korda? Kas ma eales saan lõigata armastuse ja eluterve suhtlemise vilja sealt, kuhu ma olen külvanud kõik need aastad?“

Ja vastus sellele küsimusele on: JAH.

Jesaja 49 ütleb, et kõik need jõud, mis on julgenud tulla  Sinu vastu, hakkavad põgenema Sinu eest. Vaata üles! Sinu lapsed hakkavad tagasi koju tulema. Jah, Sa saad oma lapsed tagasi. Häving hakkab põgenema Sinu juurest ning Su lapsed tulevad Su juurde tagasi, et Sind austada. See võib võtta aega, sest Jumala töö Sinu laste sees on üks protsess. Aga Jesaja 49: 20 annab Sulle garantii, et lapsed, kes on olnud kadunud, tulevad Sinu juurde tagasi. Tegelikult juhtub see, et Su lapsed tulevad Su juurde ja paluvad, et Sa teeksid oma elus nende jaoks uuesti ruumi.

Kui nad tulevad, siis kindlusta see, et Sa vastad armastuse ja armuga. Pane oma sõrmus oma lapse sõrme. Pane oma parim rüü nende õlgadele. Korralda nende auks üks imeilus pidu. Su laps oli kadunud, aga nüüd on ta taas leitud. Lapsed, kelle kohta Sa arvasid, et nad riisusid Sind puupaljaks, saavad taaskord olema Sinu päranduse lapsed. Armsad, Teie lapsukesed tulevad tagasi.  

11. Jesaja 49:24-26: Sa liigud edasi turvaliselt selles uues ülesandes.  

Võimsaid sõdureid on võimalik võita, aga mitte Taeva Kõigekõrgemat Jumalat. Sellel uuel ajajärgul pea meeles seda, et Jumal Ise võitleb nendega, kes tahavad võidelda Sinuga. Ta ei päästa üksnes Sinu lapsi, vaid Ta säilitab ja hoiab terviklikult kõike, mis puudutab Sind. Inglite väehulkade Jumal on koos Sinuga ning Tema tõestab seda, kes Tema On.

Sa Ei Ole Üksi

Isa, Jumal, Ise on tõotanud seda, et Ta kaitseb ja seisab võimsalt Sinu eest, et KOGU liha saab teada, et Tema on Sinu Päästja- Sinu isiklik Päästja- kes näitab Ennast võimsana Sinu heaks

Armas, kui Sa oled olnud peidetuna, siis nüüd on Sul uus võimas üleanne.

Sinust saab vaimne isa ja ema, kes tõstab inimesi üles otse nende päranduse sisse. Ja Sinu mõjuvõim ulatub maailma otsteni, kui Sa palud Jumalalt rahvaid päranduseks. Jumal teeb täiuslikuks kõik, mis puudutab Sind, kui Sa teed Tema tegusid, ja Sul pole vaja karta mitte ühtegi osakest sellest ülesandest, mis Temal on Sinu elu jaoks.

Kas Sa võtad selle väljakutse vastu?
 
Tõlkinud Jana Naudi 22.01.2017

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar