laupäev, 4. november 2017

Jennifer LeClaire „Radikaalsed Vaimsed Sõdalased Prohveteerivad Radikaalseid Prohvetlikke Sõnumeid!“

 

"Ma tõstan üles radikaalseid vaimseid sõdalasi, kes elavad radikaalses sõnakuulelikkuses ning kes pressivad läbi vaenlase radikaalsete rünnakute saades kätte radikaalsed läbimurded.“ See on üks rida prohvetlikust sõnumist , mida Isand hiljuti jagas Oma südamest radikaalsete kohta, kes on üles tõusmas praegusel taastuseajastul.

Üks väga tähtsaid tunnuseid radikaalsete vaimsete sõdalaste puhul on radikaalne usk. Teine tähtis tunnusmärk radikaalsete vaimsete sõdalaste puhul on radikaalsete prohvetlike sõnumite edastamine. Taaveti elu on ehk üks kõige dramaatilisemaid näiteid sellest sõjapidamise printsiibist.

Iisrael liikus radikaalses hirmus radikaalse vaenlase Koljati lähedalolus. Vilistid pidasid Koljatit sõjakangelaseks. Piibli uurijad on jõudnud arusaamisele, et Koljat oli tohutult suurt kasvu ning selline hiiglane seisis 40 päeva rindejoonel ning provotseeris Iisraeli rahvast, et nad saadaksid mehe temaga võitlema. (Vaata 1 Saamueli 17:1-16).

 Radikaalne Vaenlane Prohveteeris Surma Taaveti Üle

Kui Taavet saabus, kandes endaga vendadele mõeldud varustust, nägi ta hirmust halvatud näoilmetega Iisraeli sõdureid selle radikaalse hiiglasest vaenlase läheduses. Saul lubas radikaalset autasu mehele, kes võidab Koljati: "Aga selle mehe, kes lööb tema maha, lubab kuningas teha väga rikkaks; ta annab temale oma tütre ning vabastab maksust ta isakoha Iisraelis“ (1 Saamueli 17:25b).

Ära tundes ja eristades sõdurite südames hirmu ning hoides oma silmad autasu peal, deklareeris teismeline Taavet, õhetavate põskedega kasvult Koljatist poole väiksem, midagi väga radikaalset: "Ärgu langegu ühegi mehe süda hirmu küüsi selle mehe ees. Su sulane läheb ja võitleb selle vilistiga." (1 Saamueli 17:32). Ja nii ta tegigi. Selle radikaalse vaenlase esmane taktika oli see, et ta hakkas prohveteerima hirmsaid needusi Taaveti üle. Püüa endale ette kujutada seda stseeni, mis on kirjas   1 Saamueli 17:41-44:

"Ning vilist tuli ning ligines üha Taavetile ja seal oli mees, kes kandis kilpi vilisti ees. Vilist silmas ja nägi Taavetit, aga ta ei pidanud teda mingiks ohuks, sest ta oli noor, punapalgeline ja kauni välimusega. Ja vilist ütles Taavetile: „Kas ma olen koer, et Sa tuled mu juurde kepiga? Ja vilist sajata/needis Taavetit oma jumalate nimel. Siis ütles vilist Taavetile: „Tule mu juurde ja ma annan Su liha lindudele taeva all ja loomadele väljal!“

Taavet Prohveteeris Radikaalseid Sõnu Koljati Üle

Taavet oleks võinud võtta Koljati sõnu südamesse, aga ta otsustas muuta kogu stsenaariumi. Taavetil oli selles asjas Jumala süda ning nii hakkas ta prohveteerima väga radikaalseid sõnu vastuseks sellele radikaalsele vaenlasele 1 Saamueli 17:45-47:

"Aga Taavet ütles vilistile: „Sina tuled mu juurde mõõga, piigi ja odaga, aga mina tulen Sinu juurde Vägede Jehoova, Iisraeli väehulkade Jumala nimel, keda Sa oled teotanud! Täna annab Jehoova Sind minu kätte, et ma Sind maha lööksin ja Su pea raiuksin, ja ma annan vilistite sõjaväe laibad täna lindudele taeva all ja metselajaile maa peal, ja kogu maailm saab teada, et Iisraelil on Jumal! Ja kogu see väehulk  saab teada, et Jehoova ei päästa mitte mõõga ega piigi abil, sest see on Jehoova võitlus ja Tema annab Teid meie kätte!“

Ja nii juhtuski. Taavet tabas vilistit ühe lingukiviga ning siis raius tal pea otsast. Taaveti radikaalne prohveteering täitus peaaegu silmapilkselt.

Prohveteerida Radikaalseid Sõnu Oma Vaenlastele

Kuidas Sa siis prohveteerid radikaalseid sõnu üle oma vaimsete vaenlaste? Võta ette Taaveti läbi mängitud juhend. Taavet pööras kardinaalselt Koljati valeprohveteeringu ning needuse sõnad ümber.

1 Saamueli 17:44: "Ja vilist ütles Taavetile: „Tule mu juurde ja ma annan Su liha lindudele taeva all ja loomadele väljal!“ Taavet prohveteeris vastu: Täna annab Jehoova Sind minu kätte, et ma Sind maha lööksin ja Su pea raiuksin, ja ma annan vilistite sõjaväe laibad täna lindudele taeva all ja metselajaile maa peal, ja kogu maailm saab teada, et Iisraelil on Jumal! (salm 46).

Paljudel kordadel on Sul eluteel võimalus otsustada selle üle, mida Jumal tahab, et Sa teeksid oma elus, tühiste ettekujutuste ja süüdistuste alusel, mis tulevad Su mõistuse vastu. Kui vaenlase sosistab Su mõistusesse või kui ta karjub Su hinge vastu, hakka rääkima välja täpselt vastupidist, mida vaenlane Sulle ütleb. Prohveteeri oma elu üle Jumala tahet. Kui Sina otsustad ja vabastad oma suusõnadega, siis Tõeline prohvetlik sõna võidab alati valeprohveteeringu sõnumi.

Sa ei vaja alati „erilist prohvetlikku sõnumit“, et prohveteerida Jumala tahet- Tema tahe Sinu elu jaoks on Tema Sõna. Prohveteeri seda, mida Jumala Sõna ütleb Sinu kohta ning selle kohta, mis Sulle kuulub. Ning siis Sa võidad ja vallutad!
 
Jennifer LeClaire  on Charisma ajakirja vanemtoimetaja. Ta on ka „Awakening House of Prayer“ (Ärkamise Palvekoja) juht  Fort Lauderdales, Floridas; AwakeningTV.com kaasasutaja, ta kuulub the New Breed Revival Network juhtkonda ning ta on paljude raamatute autor, sealhulgas The Next Great Move of God“ (Järgmine Jumala Liikumine): An Appeal to Heaven for Spiritual Awakening( Abipalve Taevale Vaimse Ärkamise jaoks) Mornings With the Holy Spirit (Hommikud Koos Püha Vaimuga), Listening Daily to the Still, Small Voice of God (Kuulata iga päev vaikset Jumala häält)The Making of a Prophet and Satan's Deadly Trio: Defeating the Deceptions of Jezebel, Religion and Witchcraft (Prohvetite kujunemine ning saatana surmav kolmik-kuidas võita Iisebeli, religiooni ja nõiduse vaimu)
 
 
 
 
Tõlkinud ja kujundanud Jana Naudi 04.11.2017
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar